Scriptura mortalis - az apokalipszis 4 lovasa

Igen, mert van, amikor az írás szenvedés és vesződséges, sőt szinte már úgy érzi az ember, hogy halálos. (Az illusztráció meg azért, mert tegnap a grafikus képzésen a fametszés elméletét is átvettük, ez pedig a szomszéd utcánk névadójának remekbe szabott műve, ami tökéletesen témába vagy. Vagy nem. Dürer, az istenkirály.)

Mikor áll fenn a Scriptura mortalis tünetegyüttes?

1.: ha szorít a határidő. 

2. ha szorít a karakterkorlát. 

3.: ha túl sok az ötlet/ ihlethiány

Mindhárom egyszerre pedig egy apokalipszis, egy gyilkos vesszőfutás önmagunkkal. Ez a három lovas a pokolból érkezett, hogy elragadja ártatlan lelkedet, a negyedik pedig te vagy, mert a vágy és a grafomán ösztönök nem hagynak leállni, és te csak írsz, csak írsz, csak... Ne csináld! Sose csináld! Én jelenleg 2 pályázatra is készültem és csak annak köszönhetem, hogy még élek, hogy az egyiken a karakterkorláttal nem volt gond, a másiknál pedig a határidővel, mert régebbi írásaimat küldtem be (viszont jócskán faragcsálni kellett a szövegből!). Megterhelő volt így suli meg munka mellett. De amit szeretünk, arra mindig kerítünk időt! 

És most egy kis happyending a halloweenra való tisztelet nélkül, a Bizzariumnál megjelent novelláskötet INNEN letölthető. 13 horror, misztikus, fantasy, sci-fi írás ingyen. Két írásom virít benne, csekkold! 

Ja, meg volt egy-két eredményhirdetés, de mindig vannak hullámvölgyek egy amatőr író életében (= meg sem említették a nevem sehol, szégyen gyalázat, meg ejnye-bejnye). A jelentéktelenség érzésétől a megalomán egocetrizmusig bármi jöhet, épp így az első helyezés és a sereghajtó szerepe is eljátszásra került már az életem tragikomédiájában. Jelen pillanatban is a kettő között pattogok, nagyon érdekes lelki állapot az ilyen. :) A profi írók esetében is előfordulhat ez a mániás-depresszív jelenség, csak ott már van egy kivívott elismerés és státusz, ami akkor is megtartja őket egy megszokott lelki egyensúlyban, ha éppen valami ótvar szar kritikát kapnak. 


Megjegyzések

Facebookon is!

Népszerű bejegyzések