Bemutatkozás

Szilágyi Heléna vagyok, amatőr író. 1989. augusztusában születtem Budapesten.

Mióta megtanultam írni, mindig is foglalkoztatott a történetírás, már az általános iskolában szórakoztattam barátnőimet komolytalan folytatásos történeteimmel, állatmeséimmel (Tapmancsnak azóta is bérelt helye van a szívemben). Ez a középiskola első két-három évében háttérbe szorult, mivel az időmet az iskolai kórus, a dalszövegírás és a tanulmányaim kötötték le. Miután kiléptem a kórusból, visszatértem a pennához, és tizenhét évesen befejeztem az első, nagyobb lélegzetű művemet, aminek címe az „Utazás a múltba” lett. Ebben az évben nyertem meg az iskolai irodalomversenyt is, amely során egy angol nyelvű verset kellett lefordítani. Ezután sorra születtek meg a regényeim, bár nem mutattam meg őket senkinek sem, csak szórakozásból alkottam.

2008. júliusában érettségiztem le, de mivel nem vettek fel egyetemre, részmunkaidős állást vállaltam és mellette még inkább az írásnak szenteltem az időm. Sőt, egy amatőr írói oldalon is publikálni kezdtem! 2009. szeptemberében Szegedre költöztem, mert végre felvételt nyertem a SZTE „hőn áhított” pszichológia szakára. 2010. augusztusában kezdtem el pályázgatni, ekkor már nemcsak regényeket írtam, hanem novellákat is. Pár hónappal később egy amatőr írói oldal társszerkesztőjévé váltam, és gazdagabb lettem pár helyezéssel, illetve publikációval több irodalmi társaság és kiadó jóvoltából.

2015. nyarán elvégeztem a PPKE Klinikai- és Egészségpszichológia mesterképzését, illetve a grafikusi szakmát. Jelenleg pszichológusként tevékenykedem a gyermekvédelemben. Tanulmányaim alatt olyan helyeken voltam önkéntes, mint a Tollal.hu, a Queer Kiadó, vagy a TágrazártSzemmel Blogmagazin, ahol szerkesztői és újságírói feladatokat láttam el. Két éve a Lendület Magazin szerkesztői gárdáját erősítem, idén nyártól pedig a Porcelánszív Irodalmi Folyóirat Árnyak hangja rovatát vezetem.


Aktuális büszkeségem a 2016-ban megjelent Ahol a part szakad és az Utazás a múltba című regényem!

Eredményeim az írás terén:


2010. szeptember: „Bukott angyal” c. novellám megjelent a Holnap Magazin Lélekvándorok c. antológiájában.

2010. október: „Az emberiség” c. novellám megjelent az „És így van jól” c. antológiában az Underground kiadónál.

2010. december: első helyezés az „Ami nélkül az idő sem gyógyít” c. prózámmal Béres Magdolna Türelem c. pályázatán; a „Függőség” c. novellám megjelent a „Fényerdő” c. antológiában a Holnap Magazin gondozásában, a Kaméleon internetes magazinnál publikálásra került „A szeretet koldusa” c. írásom.

2011. február: zsűri nyertes a Holnap Magazin tollforgató pályázatán az „Utazás” c. novellám.

2011. április: „Mint a metró sínek nélkül” c. novellám megjelent a Spángár András Irodalmi Kör 2011-es antológiájában.

2011. május: harmadik helyezés az „Egymásért” c. novellámmal az Erénynek erejével pályázaton. Honlapjukon publikálták.

2011. június: megjelent a Holnap Magazin „Holnapok tükrében” c. antológiájában az „Utazás” és a „Bűntudat” c. novellám, emellett a „Sugallat” c. művem a Tanítványi Láncolat Irodalmi Klub hangos kötetében meghallgatható.

2011. október: Két rövid prózámmal bejutottam Franco Marco könyvébe.

2011. november: „A másnap” c. írásom a Share Your Art Buliőrület pályázatán bekerült a novelláskötetükbe (nem jelent meg).

2012. január: „Reménysugár – Egy depressziós lány gondolatai” ifjúsági regényem az Írásművek Kiadó pályázatán indult, amit el is fogadtak, de a megjelentetés azóta sem történt meg. Valószínűleg megszűnt a kiadó. Szerződéskötés nem történt.

2012. május: „A Türelem és szabadság útján” c. novelláskötetben megjelent két novellám: „A pillangó” és az „Ami nélkül az idő sem gyógyít”.

2012. október: Eliza-beth parafrázis pályázatán különdíjas (negyedik) helyezés a „Krónika egy átkozott bolygóról” c. novellámmal.

2012. november: Töviskapu antológiába bekerültem „Az önzetlen” című mesémmel. Megjelentetés nem történt meg, megszűnt az oldal. Emellett az Állatmeseíró pályázaton a jobban közé került a „Révedés” c. mesém, illetve a Holnap magazin I. ifjúsági pályázatán bekerültem a legjobb ötbe.

2012. december: megjelent Eliza-Beth „Röpke találkozások” c. antológiája, amelyben én is helyet kaptam különdíjas novellámmal, emellett a Holnap Magazin decemberi számában publikálást nyertem „A csalódás íze” c. rövid prózámmal. A Tollal.hu „Szerelmesek voltunk” pályázatán pedig első helyezést értem el a „Neked” c. vallomásommal.

2013. március: Az Art-tour összeművészeti Egyesület Fantasy kiállításán „A halhatatlanság ára” c novellám felolvasásra került, beválasztották a legjobb hat irodalmi alkotás közé. A Tanítványi Láncolat második idézetes kiskönyvébe két idézetemmel is bejutottam.

2013. április: Zsűrinyertes a Holnap Magazin Tollforgató játékán a Kiközösítés témában a „Révedés” című mesém. A Queer Kiadó "Ki vagyok én és ki vagy te?" pályázatán "Az otthon melege" írásom megjelenik Traumaantológiában.

2013. május: "A csempe üzenete" c. novellámmal lehetőséget kaptam szerepelni az Enigmák Antológiában, ami a Tanítványi láncolat gondozásában jelent meg

2013. május, június, július: Élő Költők Könyvklub e-antológiájában kaptam szereplési lehetőséget.

2013. június: Tanítványi Láncolat - Gyökerek kisantológia - Fantasztikum vagy valóság?

2013. július: Belső démonaink kisregényem megjelent E-könyv formában az Élő Költők Könyvklub gondozásában.

2013. augusztus: Holnap Magazin: Életutak kötetében több rövidprózámmal is szereplési lehetőséget kaptam

2013. október: Az OPEN.hu sci-fi novellapályázatán bekerültem a legjobb 10-be a „Értéktelenül?” c. utópiámmal, illetve a Bizzarium Magazin megmérettetésén is belekerültem két fantasymmal azok közé, akik a megjelenő E-könyvben szerepelni fognak.

Feltöltés alatt! :)