A Határvidék Úrnője (2021) Sssh! antológia - novellarészlet

Egy éve ért a megtiszteltetés, hogy M. Z. Chapelle és Alex L. Hooper felkért, hogy szerepeljek a 2021. novemberében megjelenő antológiájukban, amelyben romantikus és erotikus novellák egy csokrát szeretnék megjelentetni magyar szerzők tollából. Előre leszögeztem, hogy sosem szoktam tipikus szerelmi sztorikat írni és tőlem jelenleg csak fantasy történetre számíthatnak. Azt mondták, nem gond, mert egy változatos antológiát szeretnének összeállítani. Így történt hát, hogy az akkor nemrég befejezett Kékvérűek című kéziratom egyik előzményét írtam meg a kötetbe, aztán a C&H projects gondozásában, több hónapos előkészületet követően megjelenhetett A Határvidék Úrnője. Plusz érdekesség, hogy az antológiában a Grimm: Sötét Mesékhez hasonlóan több illusztrációm is helyet kapott!

A Sssh! kötet fülszövege:

Mindenkinek van, mégsem beszélünk róla. Görcsösen kapaszkodunk belé, féltve őrizzük. Néha egészen apró, olykor viszont mázsás súlyként nehezedik a vállunkra.
A lapokon szárnyat bont a sokszínű szerelem. Tizenhárom novella kalauzol izgalmas világokba, különböző sorsokat, életutakat mutatva be.
Az ecset mérgező fullánkká változik a festő kezében, aki bánatát pasztellzöld életfestékbe mártja. Vibráló feszültség tölti meg a kocsit, de a vizsgájára siető lány a megfelelő autóba szállt be? Érzelmeik pokolian perzselik a harcost és királyát: vajon Lucifer meddig képes leplezni emésztő vágyát?
Szenvedély.
Elfojtott vágyak.
Elsuttogott ígéretek.
Mindenkinek van titka. Mi a tiéd?

Sütő Fanni előszava A Határvidék Úrnőjéhez:

"A Határvidék Úrnője egy izgalmakkal és vonzalommal teli novella, ahol vérremenő küzdelmek folynak mind a csatatéren, mind Zoya úrnő hálószobájában. Emellett bepillantást nyerhetünk egy részletgazdag világ működésébe és intrikáiba."


Interjút is készítettem a C&H projects csapatával, amit ITT olvashattok!

Ha a kötet felkeltette az érdeklődéseteket, itt rendelhetitek meg a Smaragd Kiadótól: https://smaragdkiado.hu/termek/ch-projects-sssh-antologia/

Ha mások véleményére vagy kíváncsi kötettel kapcsolatban: a Sssh! molyadatlapja


És íme, a beígért részlet:



Szilágyi Heléna
A Határvidék Úrnője


Adelmár fel sem szólalhatott, a bíró pillanatok alatt ítéletet mondott felette. Garibald király nem volt a börtönök híve, ezért a vétkesek jussa életfogytig tartó hadkötelezettség, vagy azonnali kivégzés lett.

Fővesztés általi halál – ízlelgette a szavakat Adelmár elkomorodva. Tudta, ha nem állt volna be a Határvidék Őrzői közé, már nem élne.

Az út húsz napon át tartott, mert meg kellett kerülniük az Éj Szurdokot. Adelmárnak azt mesélték, itt éltek Trisité országának ellenségei, a bennszülött, más fajba tartozó vadak, akik úgy bevették magukat a kőfalak üregeibe, mint holmi ragály. A katlan meredek, hegyvidéki tájról nyílt, harcászati szempontból az öngyilkossággal lett volna egyenértékű innen támadni, ezért a sereg a völgy túloldalán állomásozott.

Kísérőik lóháton utaztak, míg Adelmár és társai összeláncolva, gyalog követték őket. Az ifjú szívósnak tartotta magát, de már az első átgyalogolt nap után égett minden izma, talpában parázsként izzott a fájdalom, fehér arca és válla pirosra perzselődött.

A nemes kékvérűek hűbérében élve nyomorúságosnak érezte az életét, de ahogy végighaladt Trisité peremvidékén, rájött, a főváros szomszédságában valóságos bőség és kényelem vette körül a felföldön élő nomádokhoz képest.

– Még sohasem jártam ilyen távol az otthonomtól – rebegte Adelmár.

– Nem is csoda! Hány éves is vagy, tizennyolc? – gúnyolódott az előtte vonuló rab. – Mondjuk én a te korodban már leszúrtam azt a mihaszna apámat. Remélem, Amaranth azóta is kínozza az Égi Birodalmában, az erőszakos kurafik nem érdemelnek jobbat!

– Az olyan egyszerű parasztlegények, mint te, ott halnak meg, ahol születtek! – morogta egy másik, aki mögötte állt. – Semmit sem láttok a világból magatok körül, csak a földet túrjátok naphosszat! Én bejártam Hya Cintiát, meg Kuprikát is, átvertem és megrövidítettem mindenkit, aki volt elég bolond, hogy bedőljön nekem! – sóhajtott. – Évek óta köröztek már, mire lekaptak! Szép élet volt! És te, kölyök, mi a vétked?

– Vannak kötelességek, amit egy férfinek magára kell vállalnia, ha a családját veszély fenyegeti – felelte Adelmár, és utána hiába nógatták, többé nem beszélt a múltról.

A menet megállt, megérkeztek a táborba. Adelmár felnézett az égre, amelyen a két ragyogó nap, Celesté és Amaranth lassan aludni tért, bíbor köntösbe borítva a kopár tájat. Jurták és sátrak százai vetettek árnyékot a fennsíkon, de ember alig akadt a területen.

– Hát a hadnagy merre leledzik, öregapám? – kérdezte a toborzó, aki Adelmárékat keresztülhajszolta az országon.

– Hadban, uram! Hamarost visszaérnek, aztán ezek a bestiák tízzel is elbánnak közölünk, ha a sötétben vaklálunk! – felelte az öreg, majd a lovascsapat elé sántikált. – Csak a vének és a sebesültek maradtak a szálláson.

– A helyi rablóbandáknak könnyű zsákmányt jelentene, ha rajtaütne a táboron! – morgott a toborzó.

– Nincs mit ellopni innen, ezt ők is tudják. Na, meg Zoya hadnagy sem az a fajta, aki megtorlatlanul hagyja, ha megtámadják a katonáit. Még ha csak a selejteseket is.

– Kékvérű szuka – köpött oldalra a toborzó. – Na, vezess a jurtába, ahol a küldötteket fogadjátok! Ott várom meg Garibald elfajzott lányát.

Adelmár hallotta a történeteket a kérőit sorban lemészároló, kegyetlen hercegnőről, de a felét sem hitte el. Ugyan már! Egy fehérnép nem lehet annyira vérszomjas, mint amilyennek leírják! Az ifjú mindig valami elérhetetlen és vad amazonnak tartotta a király lányát, kölyökkorában epedezett is érte! Azóta kinőtt a gyermekded álmokból, de attól még izgatottam várta, hogy megpillantsa az időközben hadnaggyá kinevezett nőt.



Ha érdekel a folytatás, a Sssh! kötetben elolvashatod az egész történetet!


Megjegyzések

Facebookon is!

Népszerű bejegyzések