Mert minden író tolvaj

Most, hogy csöppet lazíthattam a gyeplőn, újra olvasásnak és írásnak adtam a fejem (ez úgy az elmúlt három napra értendő, mert végre megéltem életem utolsó egyetemi tanóráját). No, nem haladok túl gyorsan, de már most jobban érzem magam a bőrömben. 

A két dolog menthetetlenül együtt jár, ha olvasok, új gondolatok születnek, ha írok, olvasni is vágyok. Egymást gerjesztő folyamat ez. Gondolom, az "írással élők" többsége hasonlóképp van ezzel. Olvasás közben el-elcsenünk egy-egy ötletmorzsát, egy-egy fordulatot, vagy történést, ami megtetszik, beleépítjük a mi világunkba, a mi stílusunkba, mert vannak dolgok, amiken nem lehet, de nem is érdemes változtatni. Nincs új a nap alatt, de a mód, ahogy átadod, az mindig változik, újul, modernizálódik, alakul. Ettől lesz a tiéd és amiatt lesz élvezhető. 

Egyéb boldogsághormon-termelő események a közelmúltban:


Felkerült a bemutatkozom két oldalra is, a Jólélek Pszichológia Alapítványhoz, ahol önkénteskedem és a leendő szakmámat űzöm, illetve a Nyakonöntött Próbagoblin Szolgáltatóházba is, ahol a "röpönéletrajz" két novellámmal egyetemben olvasható. Ezen kívül külön öröm számomra, hogy a Kalandok és Kalandozók kötetről készült első kritikában az én "Titkok" című novellácskám részlete is kiemelésre került, amit ITT olvashattok. Nem beszélve arról, hogy nemrég az Élő Költők Könyvklubtól is felkerestek (ahol két éve rendszeresen publikáló tag voltam), mert egy régebbi novellám megjelenik a nyomtatott magazinjukban. Jelenleg éppen a nyilatkozattal bajlódok (már sikerült kinyomtatni, csak ki kellene tölteni és szkennelni). Szóval volt miből energiát nyernem így a vizsgaidőszak és a két záróvizsga előtt. 

Hmmm, amúgy... gondolkodok azon, hogy íródó regényeimből részleteket csempésszek-e fel (Diabolika in progress)... a lényeg, hogy a blog címadó novelláját biztos felpakolom a közeljövőben, valamint az eddig megjelent TágrazártSzemmel-es cikkeimet is, amik még nem kerültek ide fel. Csak hogy minden egy helyen meglegyen. Viszont ötleteket szívesen fogadok, mi legyen még, miről írjak, mit tegyek közszemlére :) ;)


Megjegyzések

Facebookon is!

Népszerű bejegyzések